ПЕРУ, БОЛИВИЯ/ с нощувка в солната пустиня/, ЕКВАДОР и островите ГАЛАПАГОС
Очаквайте нови дати!

ПЕРИОДИ НА ПЪТУВАНЕ:

ЛИМА - ПИСКО - ПАРАКАС - БАЛЕСТОВИТЕ ОСТРОВИ - НАСКА - ПУНО - езерото ТИТИКАКА – ОСТРОВЪТ НА СЛЪНЦЕТО –ЛА ПАС – СОЛНАТА ПУСТИНЯ УЮНИ - ТИУАНАКУ - КУСКО - ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ - МАЧУ ПИКЧУ - ЛИМА -

-  КИТО - БАЛТРА - островите ГАЛАПАГОС  

                                                       

 

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 19 дни               Цена:  11 150 лв / 5 700 евро/

 

1 ДЕН  –  Среща в 05.00 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. В 06.45 ч. – самолетен полет София – Мадрид с “Bulgaria air. Пристигане в Мадрид в 09.20 ч.

В 13.00 ч. - международен полет Мадрид – Лима. Пристигане в Лима в 18.05 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време в централната част на Лима. Нощувка в Лима.

 

2 ДЕН  –  ЛИМА
Закуска.  Пешеходна обиколка на столицата - туристическа обиколка на колониална Лима – гроба на Писаро, Плаца де Армас, катакомбите на манастира „Сан Франциско”. След обяд - посещение на Музея за антропология, археология и история на Перу. В края на обиколката ни ще посетим  модерния квартал Мирафлорес и бохемския Барранко. Вечерта при възможност и по желание посещение на шоуто „ Парка на водата“. Нощувка в Лима.
 
3 ДЕН  –   ЛИМА/ ПАРАКАС

Закуска. Този ден се пропътуват 280 километра по панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята и през плодородните долини и плантации за памук. По път ще се посетят руините на прединкската култура „Пачакамак”. След обяд – влизане в парка “Паракас”, някога дом на индианска култура със същото име, където ще се насладите на един от най-невероятните пустинни пейзажи, както и на живописни рибарски селца, където се спира за почивка. Паркът е естествена среда на типични за Южна Америка представители на фауната. Трансфер до хотела. Нощувка в Паракас.

 

4 ДЕН –   НАСКА /ПАРАКАС/ БАЛЕСТОВИТЕ ОСТРОВИ/

Закуска. Трансфер до летището в Писко и полет до Наска и полет над  невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. (За този полет се плаща допълнително персонална такса - на място, в местна валута.)  Връщане в Писко. След обяд трансфер до пристанището в Паракас и пътуване с лодка до Балестовите острови, най-големият природен резерват в Перу и убежище на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, фламинго и хумболтови пингвини. Островът Канделабро, също известен и като “Трите кръста” се смята свързан с линиите Наска и като убежище на пирати. След двучасов тур с лодка покрай островите се връщаме в Паракас. Нощувка в Паракас.

 

5 ДЕН –  ПАРАКАС / ЛИМА/ КУСКО

Закуска. Пътуване до Лима и в 18.00 ч. полет Лима - Куско.  Пристигане в Куско в 20.25 ч.. Трансфер до хотела и настаняване.  Нощувка.

 

6 ДЕН –  КУСКО -

Закуска. Сутринта - обиколка на Куско “пъпът на света” . Столицата на  Империята на инките има очертанията на тялото на пума   и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – Храмовия комплекс  Кориканча, крепостта Сакскайхуаман, царемониалния център Кенко, Пукапукара и Тамбомачай – термалните бани на Инката. Връщане в Куско и свободно време. По желание - посещение на фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско. По желание - посещение на Базиликата в Куско (входът се плаща допълнително). Вечерта по желание вечеря с фолклорна програма.Нощувка в Куско.

 

7 ДЕН –  ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ

Закуска. Пътуване през Свещената Долина на инките – по пътя се разглежда Археологическата зона в Писак, посещение на индиански занаятчийски пазар в селцето Писак. Свободно време за обяд в Писак. Продължаваме към Олантайтамбо покрай р.Урубамба. Разглеждане на Археологическата зона в Олантайтамбо.  Настаняване в хотел и нощувка в Олантайтамбо.

 

8  ДЕН - МАЧУ ПИКЧУ

Закуска. Пътуване с влак през Андите до Мачу Пикчу - “изгубената цитадела на инките” и най-добре запазеният инкски град, достигнал до наши времена благодарение на това, че дълго време е останал забравен сред джунглата. След обяд, по желание - посещение и свободно време на горещ минерален извор, преди отпътуване обратно за Куско или изкачване на Лайна Пикчу , което означава „ Нова планина“ , откъдето се открива невероятна гледка към археологическия град Мачу Пикчу.  Нощувка в Куско.

 

9 ДЕН - КУСКО/ ЮЛИАКА/ ЕЗЕРОТО ТИТИКАКА/ ПУНО

Ранна закуска при възможност. Трансфер до летището и в 7.00 ч. полет Куско - Юлиака, град разположен на 45 км от езерото Титикака. Кацане в Юлиака в 08.00 ч. Продължаваме към Титикака. По пътя се разглежда  Силустани-прединкските погребални пирамиди. Продължаваме към езерото Титикака. След пристигане следва  разходка с лодка до “плаващите острови” Урос в езерото Титикака. Тези острови са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят само от и на езерото, нежелаейки да имат достъп до околния останал свят и той до тях.  Настаняване в хотел в Пуно и  нощувка.

 

10 ДЕН - ПУНО/ ЛА ПАС

При възможност ранна закуска. В 6.00 ч. тръгване към градчето Копакабана, Боливия, разположено на брега на езерото Титикака. Разглеждане на Катедралата в Копакабана и централния площад. След това се взима  корабче, с което се посещава Острова на Слънцето – разглеждане на Острова на Слънцето – един от най-големите острови в езерото, на който са запазени около 180 руини от цивилизацията на инките и където инките са вярвали, че е бил роден Богът на Слънцето. Разглеждат се Градината на инките, Стълбището, Извора, комплекса „Инти Уата”, двореца Пилкокайна. Демонстрация на плаване от времето на древността с тръстикова лодка. При възможност във времето се посещава и Острова на Луната. Пътуване към Ла Пас. Нощувка в Ла Пас.

 

11 ДЕН -  ЛА ПАС/  СОЛНАТА ПУСТИНЯ UYUNI

Закуска . Трансфер до летището и в 08.10 ч. полет Ла Пас - Уюни. Пристигане в 9.00 ч. и отпътуване към Uyuni, най-големите солни полета в света с площ от 10 кв.км, едно уникално място. Спирки за снимки и разходка по солните полета. Посещение на остров Incahuasi, намиращ се в средата на солната пустиня . Той е най-големият от островите, които представляват изолирана екосистема , много рядко срещаща се в света. Обяд сух пакет. Пътуването ни продължава към селището Coquesa,  разположено в подножието на вулкана Тунупа. Тук ще посетим известните мумии , намиращи се в пещери. Те са останки от предшественици на сегашните жители в този район . В късния след обяд настаняване в хотел от сол. Вечеря и нощувка.

 

12 ДЕН - УЮНИ/ ЛА ПАС/

Закуска. Полет от UYUNI до Ла Пас в 09.40 ч. Кацане в Ла Пас в 10.30 ч.  - туристическа обиколка на Ла Пас – административната столица на БоливияИндианския пазар, колониалната църква „Свети Франциско”, площад „Мурильо”, Президентството, Парламента. Продълаваме с разглеждането на Тиуанаку – един от най-големите древни градове.  Нощувка в Пуно.

 

13 ДЕН - ЮЛИАКА/ЛИМА/КИТО 

Закуска. Трансфер до летището в Юлиака и в 13.20 ч. - вътрешен полет Юлиака – Лима. Пристигане в Лима в 14.55 ч..  В 18.00 ч. полет Лима – Кито, Еквадор. Кацане в 20.25 ч. в Кито, столицата на Еквадор. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка в Кито.

 

14 ДЕН - Закуска. Следва обиколка на града, обявен от ЮНЕСКО през 1970 година за световно култулно наследство с най-добре запазения исторически център на града в цяла Южна Америка. Обиколката на града ще започне от местността Гуаполо, от където се открива чедусна гледка към града, разположен в подножието на вулкана Пичинча. След това ще посетим историческия център на града с „Площада на независимостта”, ще разгледаме Катедралата, сградата на Народното събрание. Ще се разходим по малките улички с добре запазена колониална архитектура. След това ще се изкачим на хълма „Панечило”, където се намира статуята на „Пазителят на града”. Обиколката ни ще завърши с паметника на екваториалната линия, наречен „Средата на света”, където ще можете да стъпите едновременно в Северното и в Южното полукълбо. Свободно време. Нощувка в Кито.

 

15 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището и полет Кито – Балтра в 09.40 ч. Пристигане на летището в Балтра в 12.20 ч. Посрещане на летището от фирмата. Трансфер до пристанището, откъдето със скоростна лодка ще пътувате до Пуерто Айора (о-в Санта Крус). Този ден ще посетите Центъра за изследвания „Чарлс Дарвин”, където ще имате възможност да видите гигантските галапагоски костенурки и ще научите за усилията, които се полагат за поддържане на популациите с костенурки на островите Галапагос. Настаняване в хотел и нощувка на о-в Санта Крус.

 

16 ДЕН - Закуска.  Този ден ви очаква круиз в залива на остров Санта Крус. Ще посетите „La Loberia”, където ще имате възможност да плувате с тюлени. С лодка със стъклено дъно ще разгледате невероятно богатия морски свят, ще можете да плувате между красиви вулканични образувания. След обяд ще посетите планинската част на острова и ще можете да се насладите на вулканичнике образувания. Ще можете да видите много разнообразни птици, игуани. При късмет ще имате възможност да видите гигантски костенурки в естествената им среда в природата. Нощувка в Санта Крус. 

 

17 ДЕН - Закуска. Разглеждане на о-в Изабела – един от най-младите Галапагоски острови, на който по последните изследвания вулканичната дейност продължава. С добър късмет на Плажа на любовта ще видите морски игуани, синьокрак рибояд, морски птици и раци. Във влажните зони на острова растат мангрови дървета, сред които живеят фламинго и други птици. Посещение на Центъра за отглеждане на малки сухоземни костенурки, и на ботаническите градини с ендемични видове. В края на обиколката ще видите островчето Тинторерас, където се срещат образования от лава и е обиталище на синьокрак рибояд, морски игуани, акули, риби, скатове, водни костенурки, пингвини. Обяд. Връщане на остров Санта Крус. Свободно време с възможност за разглеждане на  чаровното градче  Пуерто Айора. Нощувка в хотел на о-в Санта Крус.

 

18 ДЕН - Закуска. Тази сутрин по път към Балтра ще посетите изключително интересната скална формация - Los Gemelos (Twin Craters). Продължаваме към летището в Балтра и в 12.45 ч. полет Балтра – Гуаякуил. Кацане в Гуякуил в 15.25 ч. В 21.45 ч. полет  Гуаякуил – Мадрид.

 

19 ДЕН - Кацане в Мадрид в 14.40 ч. В 19.35 ч. - самолетен полет Мадрид - София. Пристигане на летище София в 23.55 ч.

 

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

·         самолетни билети за всички международни  полети;

·         самолетни билети и летищни такси за вътрешните по програмата

·         летищните  такси за международните полети – 1 213 лв/ 620 евро (01.09.2016 г.) - подлежат на потвърждение;

·         трансфери летище – хотел – летище;

·          нощувки със закуски  по програмата;

·         1 обяд преди  връщане в Пуерто Айора;

·         билети за влака от Олайтантамбо до Мачу Пикчу през Андите;

·          пътуване с лодка до Балестовите острови;

·        двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови;

·         пътуване с лодка през езерото Титикака до боливийското пристанище Чуа и разглеждане на Острова на Слънцето;

·         разходка с лодка по езерото Титикака,

·         пътуване с влак от Олайтантамбо до Мачу Пикчу;

·         туровете упоменати в програмата за Перу, Боливия , Еквадор и о-вите Галапагос;

·         входовете  на  всички  археологични паркове и музеи;

·         наземен танспорт с туристически автобус и влак;

·         екскурзоводско обслужване, водач от България и местен екскурзовод (с превод на  български език);

·         такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – 160 лв.

 

2.  В  ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:

-   персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска – 25 соле (около 10 щ. долара) – в   местна  валута, плаща се  на място ;

-   такса за обработка и подаване на документи за виза за Боливия – 50 лв;

-   медицинска  и  туристическа  застраховка с покритие 25 000 евро45 лв (за лица до 65 год.),  

    за лица от 65 год. до 80 год. – 90 лв;

-   допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;

-    посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско 40 щ. долара (плаща се в България );

-   посещение на горещ минерален извор -  около 10 нуево соле (около 4 щ.долара) - плаща се   на място,

-   входни такси по време на екскурзиите на о-вите Галапагос и такса за Националния парк  –  150 щ. долара (плащат се на място).