РИО ДЕ ЖАНЕЙРО - ИГУАСУ - - БУЕНОС АЙРЕС - - ПАТАГОНИЯ - УШУАЯ
21 дни/ 18 нощувки

ПЕРИОДИ НА ПЪТУВАНЕ:
24.02.2017 | 14.04.2017 | 17.11.2017

          САМОЛЕТНА  ЕКСКУРЗИЯ - 21 дни     Цена: 8 840 лв /с включени лет.такси/

                                                                                                        /4 520 евро с включени лет.такси/                                                                                                                                                               

 

1 ДЕН –Среща в 17.00 ч. на летище София, Терминал 2. В 19.00 ч. – самолетен  полет СофияРим с “Alitalia”. Пристигане в Рим в 19.55 ч. В 21.45 ч.– полет Рим – Буенос Айрес.

 

2 ДЕН 25.092.2017  Пристигане в Буенос Айрес в 07.55 ч. сутринта (местно време). Трансфер от международното летище до летище за вътрешни полети, откъдето в 15.55 ч. – самолетен полет Буенос Айрес – Ушуая. Пристигане в Ушуая в 19.30 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка в Ушуая.

 

3 ДЕН Закуска. Oбиколка на града - Вашата обиколка днес ще започне с пътуване във времето по улиците на историческия квартал на Ушуая „Ла Мишън”, където се установи първите колониални заселници. Ще продължите през „Кафявия” и „Войнишкия” квартал, построени от първите имигранти в началото на 20 век. По това време градът се образувал около някогашния действащ затвор, в който били изпращани най-големите престъпници в Аржентина. Разходката покрай старите къщи ще Ви запознае с местната култура в Аржентина. Ще видите някои от домовете на известни фигури от политическия елит като семейните къщи на Бенбанс, Пасторизас, Кангас, Фикес, Саломонс, Рамос, както и сградата на Областния съд и старата градска управа. С продължението на тура ще научите за невероятното съвременно развитие, което започнало с идването на новите заселници през 80-те години на 20 век, превърнали града Ушуая в такъв, какъвто е днес. Посещение на Морския музей на Ушуая, стария затвор на Ушуая и Музея на края на света. Свободно време. Нощувка в Ушуая.

 

4 ДЕН Закуска. Свободно време до обяд или този преди обяд ви се предлага, по желание - един незабравим круиз до централната част на пролива Бийгъл, като ще минете покрай архипелага Алисия, където ще имате възможността да видите колонии от кралски пингвини, албатроси с черни вежди от вида „Моllimawk”, патици от вида „steamer duckи много други видове птици и животни. След обяд, по желание, Ви се предлага екскурзия до ледника Мартиал, до който ще стигнете със седалков лифт и после около 1 час се върви пеша. По време на пътуването ще се насладите на красивата природа и на гледките към Ушуая. Изживяването е невероятно. Вечерта – свободно време. Нощувка в Ушуая.

 

 

 

5 ДЕН Закуска. Екскурзия до Националния парк „Тиера дел Фуего” с „Влака до края на света“. На 11 километра от Ушуая започва Националният парк „Тиерра дел Фуегопоразителен Национален парк, който наистина стига до края на света – това е най-южно разположеният парк на планетата. Напускайки Ушуая, веднага ще забележите промяната в пейзажа, докато преминавате покрай живописните езера, лагуни и реки на Патагония, чийто води се вливат в прочутия канал Бийгъл. Минавайки през Маунт Сузана, ще спрете в някогашния затвор, днес тук е началото на Южната железница, позната още като „Влака до края на света. Влакът ще напусне гарата по пътя на някогашната железница, която отвеждала затворниците към гората, за да секат дървета за стоителството на домовете и за нуждите на жителите в Ушуая. По пътя ще пресечете мостове и торфени тресавища. Влакът до края на света, преди да стигне до парка „Тиерра дел Фуего”, ще спре на водопада Макарена, където ще научите за живота на местния народ ямана и ще имате възможност да се изкачите до панорамната площадка. Пътуването ще завърши на старата ломбардска дъскорезница. След което ще продължите през долината към залива Енсенада, където ще можете да се насладите на гледката към островите Редонда и Есторбо, както и към заснежените върхове на планинската верига Сампайо на другия – Чилийски бряг, на канала Бийгъл. Предстои Ви дълга разходка по брега на езерото Рока и реката Лапатая. Оттук ще можете да видите хълма Кондор – естествената граница с Чили. Турът свършва до Зелената и Черната лагуна в началото на залива Лапатия. Връщане в Ушуая. Трансфер до летището и в 16.15 ч. полет Ушуая – Ел Калафате. Пристигане в Ел Калафате в 17.37 ч. Трансфер до хотел и настаняване.  

Ел Калафате е живописен туристически град, разположен на езерото Аржентино. Свободно време с възможност да вкусите превъзходно агне на барбекю или типичен аржентински стек с най-известните аржентински вина. Нощувка в Ел Калафате. 

 

6 ДЕН Закуска. Екскурзия до езерото Лаго Аржентино с посещение на глетчерите Онели, Спе­га­зи­ни и Упсала и плаване сред множество свободно носещи се айсберги.

За тези от Вас, които искат да направят мини-трекинг” из ледника Перито Морено (по желание, срещу допълнително заплащане и само за туристи до 65 год. възраст), предлагаме следното:

Едно от най-интересните изживявания, които ледникът предлага на своите туристи, е есктремната разходка, започваща от залива Бажо лас Сомбрас, намиращ се на 8 км от самия ледник. Оттам пътувате с лодка около 20 мин. и слизате на отсрещния бряг, където след 30-минутна  разходка през гората достигате ледника.

Преди да започне разходката по него, ще ви бъдат раздадени специални шипове, които да сложите под обувките си. Самият тур продължава час и половина и е екстремен, тъй като имате възможността да се разхождате директно върху леда, по върховете и долините на ледника Перито Морено, както и да се насладите на невероятните гледки, разкриващи се пред Вас. На връщане, след 30-минутна разходка из тучната гора Магалик, в 16.00 ч. ще отплавате обратно за залива Бажо де лас Сомбрас. Връщане в Ел Калафате. Нощувка в Ел Калафате.

 

         7 ДЕН Закуска. През този незабравим ден Ви се предлага целодневна екскурзия до величествения глетчер Перито Морено в Националния парк “Лос Гласиарес” – единственият глетчер в света, който бавно се придвижва, докато не стигне брега. Нощувка в Ел Калафате.

 

8 ДЕН - Закуска. Свободно време. Трансфер до  летището. В 18.25 ч. - самолетен полет Ел Калафате – Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес в 19.20 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Буенос Айрес.

 

9 ДЕН Закуска. Полудневна панорамна и туристическа обиколка  на  Буенос  Айрес – разглеждане на живописния квартал „Ла Бока”, родното място на тангото,  „Пласа де майо” с Каса Росада, катедралата, кметството, сградата на Националната банка, театър Колон (само отвън), Гробницата на Евита Перон в елегантния квартал Реколета, Палермо с фото-стоп на площада на Обединените нации и др. Свободно време. Нощувка в Буенос Айрес.

 

         10 ДЕН –Закуска. Свободен ден в Буенос Айрес или по желание – екскурзия до ранчо и среща с гаучоси в пампата (тръгване в 09.00 ч. сутринта), където ще имате възможност да участвате или наблюдавате обяздване на коне, да наблюдавате шоу на гаучосите с танци и да опитате от чая мате. Очаква Ви вкусен обяд със специалитети на гаучосите и напитки. Връщане в хотела около 17.00 – 18.00 часа. Нощувка в Буенос Айрес.

 

        11 ДЕН –Този ден Ви се предлагат по желание:

        1. Еднодневна екскурзия с ферибот до Монтевидео с включена туристическа обиколка. Ранна закуска. Тръгване от хотела в 06.15 часа. В 08.00 ч. – отплаване с кораб от пристанището на Буенос Айрес. В 11.00 ч. – пристигане в Монтевидео. Следва туристическа обиколка: „Площадът на свободата (независимостта), Сградата на парламента. Обиколката продължава с посещение на аристократичния квартал на Монтевидео и крайбрежния булевард с хубавите плажове. Имате възможност да се наслаждавате на панорамата на града. В 17.00 ч. – посещение на шопинг центъра “Пунта Каретас”. В 18.00 ч. – трансфер до пристанището. В 19.00 ч. – заминаване за Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес около 23.00 ч.

         или

2. Еднодневна екскурзия с ферибот до Колония дел Сакраменто (Colonia del Sakramento) – бившата португалска Колония да Сакраменто е град в югозападната част на Уругвай.It is the oldest town in Uruguay and capital of the departamento of Colonia . Това е най-старият град в Уругвай и столица на областта Колония.It has a population of 21,714 (2004 census). Тя има население от около 21 000 души. ГрадътIt is renowned for its historic quarter, a World Heritage Site .ГрадътГ е известен със своите исторически места, част от световното културно наследство. Modern Colonia del Sacramento produces textiles and has a free trade zone , in addition to a polytechnic center and various government buildings.Модерната Колония дел Сакраменто произвежда текстилни изделия и има зона за свободна търговия, в допълнение към политехнически център и различни правителствени сгради. Нощувка в Буенос Айрес.

 

12 ДЕН –Закуска Този ден Ви се предлага, по желание – екскурзия с корабче по река Тигре, до мястото, наречено “Тигре и Делта”. Пътува се с автобус до гр. Тигре, откъдето се прави разходка с корабче по р. Тигре и делтата на р. Парана. Очаква Ви едно изключително приятно пътуване между острови с хубави вили и къщи. Корабчето минава през екзотични заливи и пампа, като дава възможност за евентуална  среща с представителите на местната фауна. В ранния следобед се връщаме в хотела. Възможност за разходка в централната част на града с пешеходната улица „Флорида”, където ще имате възможност да се насладите на танцуващи по площадите майстори на аржентинското танго, на редица красиви сгради и множество магазини. Вечерта, по желание – посещение на изключително интересното танго шоу „Мистър Танго”.  Нощувка в Буенос Айрес.

 

13 ДЕН –Закуска. Свободно време до обяд като с екскурзовода на ТА „2М-КО” ще имате възможност да се разходите в елегантния квартал „Реколета” или „Палермо”, или в стария, чаровен квартал „Ла Бока”. Трансфер до летището и в 13.20 ч. – полет Буенос Айрес – Игуасу. Кацане в Игуасу в 15.10 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Игуасу.

 

14 ДЕН –Закуска. Преди обяд, по желание – екскурзия до индианско селище или свободно време с възможност за плаж край басейна на хотела, разположен в тропически парк с екзотични птици. След обяд – посещение на най-впечатляващите водопади в Южна Америка от бразилска страна. Възможност за участие в макуку сафариразходка с моторница под водопадите (по желание). Имате уникалната възможност за полет с хеликоптер над водопадите Игуасу (по желание). Нощувка в Игуасу.

 

15 ДЕН Закуска. Посещение на Птичия парк, където ще видите на живо най-интересните птичи представители на фауната на Южна Америка. След обяд – разглеждане на водопадите от аржентинска страна. Вечерта, по желание – посещение на шоу програма с типичните танци на Бразилия, Парагвай и Аржентина (с включена вечеря). Нощувка в Игуасу.

 

16 ДЕН Закуска. Трансфер до летището. В 10.13 ч. - полет Игуасу – Рио де Жанейро. Кацане на летището в Рио в 12.05 ч. Посещение на Ботаническата градина (входът се плаща допълнително), една приятна разходка във флората на Южна Америка. Възможност за снимки. По желание - посещение на най-известния стадион в света Маракана, където имате възможност да влезете в съблекалните и вътре в стадиона (входът се плаща допълнително). Трансфер до хотела и настаняване. Вечерта - възможност за разходка по Копакабана, един от най-известните плажове в света, посещение и разглеждане на хотел „Копакабана палас”. Нощувка в Рио де Жанейро.

 

17 ДЕН –Закуска. Туристическа обиколка “един ден в Рио” с местен екскурзовод и превод на български език - забележителностите в центъра на града Сградата на „Театро мунисипал” (”Teatro Municipal”), Сградата на Кметството, Сградата на „Банко ду Бразил” (”Banco du Brasil”) и др., кварталите Копакабана, Ипанема, Леблон, планината Сера де Кариока, която е част от Националния парк Тиджука, където на хълма Корковадо е разположена статуята на Исус Христос - символът на града. Обяд в ресторант в квартала Копакабана, по време на който ще имате възможност да опитате типичните ястия за Бразилия. Изкачване с два кабинкови лифта до хълма „Захарната глава”, откъдето се открива най-красивата гледка към залива Гуанабара, в който живописно е разположен града. Вечерта, по желание – посещение на изключително интересното шоу „Платаформа”, където ще се насладите на ритмите и пищните костюми на самбата, ще се пренесете във времето на Карнавала в Рио. Нощувка в Рио де Жанейро.

 

18 ДЕН –Закуска. Свободно време в Рио де Жанейро или по желание – еднодневна екскурзия до Петрополис, където се намира бившата лятна резиденция на двамата бразилски императори Педро І и Педро ІІ. Следва разглеждане на двореца и китното градче Петрополис. Връщане в хотела в Рио де Жанейро към 16.00 ч. Свободно време с възможност за посещение на световно известната фабрика за скъпоценни камъни „Щерн”. Ще Ви бъде показана обработката на скъпоценните камъни и ще посетите шоу-рума, където може да си купите произведения на фабриката. Нощувка в Рио де Жанейро.

 

19 ДЕН Закуска. Свободен  ден  с  възможност  за  плаж  или по желание – екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейсзеленото крайбрежие, и разходка с корабче до един от тропическите острови (с включен обяд). Привечер – връщане в Рио де Жанейро. Вечерта – разходка по най-известния плаж в света Копакабана, където можете да изпиете типична бразилска напитка или да вечерятe. Нощувка в Рио де Жанейро.

 

20 ДЕН –Закуска. Свободно време в Рио де Жанейро. Трансфер до летището.

В 17.00 ч. – самолетен полет Рио де Жанейро – Рим.

        

         21 ДЕН –Пристигане в Рим в 07.00 ч. В 09.50 ч. - полет Рим – София. Пристигане на летище София в 12.50 ч.

 

ПОЯСНЕНИЯ:    

1. ЦЕНАТА  ВКЛЮЧВА:

 • самолетни билети за всички международни и вътрешни полети;
 • летищни такси за всички международни полети – 1 076 лв/ 550 евро (19.03.2016 г.) - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за вътрешните полети – 440 лв/ 225 евро (19.03.2016 г.) - подлежат на потвърждение;
 • всички трансфери летище – хотел – летище;
 • 3 нощувки със закуски в Ушуая в хотел 3*;
 • 3 нощувки със закуски в Ел Калафате в хотел 3*;
 • 5 нощувки със закуски в Буенос Айрес в хотел 4*;
 • 3 нощувки със закуски в Игуасу в хотел 4*; 
 • 4 нощувки със закуски в Рио де Жанейро в хотел 4*;
 • 1 обяд в ресторант в квартала Копакабана (с типичните ястия за Бразилия)

      17-ти ден;

 • екскурзия до Националния парк „Тиера дел Фуего” с Влака до края на света

      (5-ти ден);

 • екскурзия до ез. Лаго Аржентино и глетчерите Онели, Спегазини и Упсала в Националния парк “Лос Гласиарес” (6-ти ден);
 • целодневна екскурзия до глетчера Перито Морено в Националния парк “Лос Гласиарес” (7-ми ден);
 • панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес (9-ти ден);
 • посещение на водопадите Игуасу от бразилска (14-ти ден) и от аржентинска страна (15-ти ден) - без входа за Националния парк с водопадите Игуасу, плаща се допълнително
 • посещение на Ботаническата градина в Рио (без входа и без билетите за градския транспорт – те се плащат допълнително (16-ти ден);
 • туристическа обиколка „един ден в Рио” (17-ти ден);
 • изкачване на хълма Корковадо (със статуята на Исус) със зъбчата железница, като се пътува през тропическа гора (17-ти ден);
 • качване с лифт до хълма „Захарната глава” (17-ти ден);
 • посещение на Колониалния център на Рио (17-ти ден);
 • посещение на фабриката за скъпоценни камъни „Щерн” (18-ти ден);
 • наземен транспорт с туристически автобус;
 • екскурзоводско обслужване, водач от туристическата агенция и местен екскурзовод с превод на български език;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – ­126 лв.   

 

2.  В  ЦЕНАТА  НЕ  СА  ВКЛЮЧЕНИ:

-        персонална летищна такса на летището в Ел Калафате – около 15 щ. долара;

-        медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро45 лв (за лица до

      65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. – 90 лв;

      -     допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;

-        билети за градски транспорт в Рио: за метро – около 5-6 щ. долара;

      (1 билет – около 2 щ. долара)                           – за автобус – около 12 щ. долара;                             

-        вход за Националния парк “Лос Гласиарес” –  60 щ.долара (2 х 30 щ.долара - 6-ти и

      7-ми ден);

-        вход за Птичия парк в Игуасу – 15 щ. долара (15-ти ден);

-        вход за Ботаническата градина – около 3 щ. долара (16-ти ден);

-     посещение на стадион Маракана (вход + транспорт)  18 щ. долара (16-ти ден);

-        круиз до централната част на пролива Бийгъл - 250 щ.долара (4-ти ден);

-        полудневна екскурзия до ледника Мартиал –  149 щ. долара (плащат се в офиса на

-         TA) - 4-ти ден;

-        „мини-трекинг” из ледника Перито Морено190 щ. долара (плащат се в офиса на

TA – 6-ти ден (разрешен е само за туристи до 65 год. възраст);

-        посещение на ранчо в пампата (с включен обяд) –  130 щ. долара (10-ти ден);

-        екскурзия до Монтевидео (с ферибот) – 335 щ. долара (с включена обиколка на Монтевидео и трансфер до ферибота) – 11-ти ден 

      или

-        екскурзия до Колония дел Сакраменто (с ферибот) – 170 щ. долара;

-        екскурзия с корабче до „Тигре и Делта” –  70 щ. долара (12-ти ден);

-        танго шоу Мистър Танго” в Буенос Айрес145 щ. долара (с вечеря)    

                                                                                         95 щ. долара (без вечеря)                               

-        екскурзия до индианско селище в джунглата45 щ. долара (14-ти ден);

-        макуку сафари - от бразилска страна – 105 щ. долара  (14-ти ден);

-        полет с хеликоптер над водопадите Игуасу120 щ. долара (за 1 турист) – 14-ти ден (плаща се на място);

-        вход за Националния парк с водопадите Игуасу (плаща се в местна валута)

             - от бразилска страна  – 24 щ.долара (в реали) - 14-ти ден

             - от аржентинска страна – 30 щ.долара (в аржентинско песо ) - 15-ти ден

-        шоу програма в Игуасу (с вечеря)75 щ. долара (15-ти ден);

-        самба шоу „Платаформа” в нощен клуб в Рио - 115 щ. долара (без вечеря)

(17-ти ден)                                                              - 130 щ. долара (с вечеря)

-        еднодневна екскурзия до Петрополис70 щ. долара (18-ти ден);

-        екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс и разходка с корабче до тропически остров

(с включен обяд) 90 щ. долара (19-ти ден).

*Забележки:

         1.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,

       което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за

       последните два дни по същата.

  2. За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и

      7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж

      и 10 кг. за ръчен багаж;

 3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 12.03.2016 г.

 4..Входовете на посещаваните обекти и полета с хеликоптер се плащат на място;

 5. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в

     офиса на ТА ;

       6. Категоризацията на хотелите в Бразилия, Аржентина и Патагония не съответства на

           критериите за категоризация на хотелите в Европа.

3.  За екскурзията до Монтевидео местата се заявяват предварително още при записване,

     защото са ограничени. 

4. Цената 8 840 лв е за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 1 350 лв.

5Туристическата агенция  си запазва правото при промяна на летищните такси от 

     страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на

     екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от

     клиента. 

 

При  записване  се  внася  депозит  от 2 600 лв

 

ЦЕНАТА 8 840 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ  10 ЧОВЕКА

ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

-        Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване.

-        За деца до 18 год. – нотариално заверена декларация от родителите с разрешение детето им да пътува в чужбина.

 

 

 

Информация за хотелите (или подобни):

USHUAIA - Fuegino Hotel Patagonico   4*

http://www.fueguinohotel.com.ar/

 

EL CALAFATE - Unique Luxury  Patagonia   4*

https://www.hotels-unique.com/es/hoteles/uniqueluxurypatagonia/

 

BUENOS  AIRES - Vista Sol  4*

http://vistasolbuenosaires.com/

 

FOZ DE IGUASU - Viale Tower Hotel  4*

http://www.vialehoteis.com.br/

 

RIO DE JANEIRO - Augustos Rio Copa Hotel  4*

http://www.riocopa.com/site/pt/index.asp