ВИЕТНАМ, КАМБОДЖА, МИАНМАР /с Инле/ И ТАЙЛАНД /Пукет/
25 дни/ 23 нощувки

ПЕРИОДИ НА ПЪТУВАНЕ:
10.02.2017 | 17.03.2017 | 10.11.2017

Ханой, Дананг, Хой Ан, Хюе, Сайгон (Хо Ши Мин), Пном Пен, Сием Реп, Анкор Том, Пукет, Янгон, Баган, Мандалай, езерото Инле, Индеин

 

 

   САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ: 25 дни         Цена:  7 325 лв /с включени лет.такси/

                                                               3 745 eвро /с включени лет.такси/

                                                              

1 ДЕН Сборен пункт на летище София в 15.30 ч. Терминал 2. Самолетен полет София – Доха в 17.25 ч. с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 23.00 ч.

2 ДЕН Самолетен полет Доха – Ханой в 01.25 ч. Пристигане в Ханой в 14.45 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел. Вечеря и нощувка в Ханой.

3 ДЕН Закуска. Този ден Ви предстои обиколка на град Ханой – градът на езерата, парковете и сградите във френски стил. Ще се посетят:

- Пагодата на Лотуса, построена през 1028 г. и състояща се само от 1 колона, така че да наподобава на цветето лотус;

- Храма на литературата, построен през 1070 г. от император Лай Тан Тонг, който го е посветил на учените и писателите;

- Пагодата на костенурката, намираща се в езерото Хоан Кием, разположено в сърцето на Ханой;

- впечатляващата сграда на Операта, построена през 1911 г. за 900 зрители.

Свободно време с възможност за посещение на Мавзолея на Хо Ши Мин или по желание – посещение на най-известното шоу във Виетнам „Куклено шоу във вода” (това шоу е традиция от 11-ти век, запазена и до днес в Северен Виетнам). Вечеря и нощувка в Ханой.

4 ДЕН Закуска. От 08.00 ч. – екскурзия с автобус до популярния залив Халонг, докъдето се пътува около 3 часа през областта на делтата на Червената река в Северен Виетнам. Около 11.00 ч. се пристига в залива Халонг, където се качваме на туристическото корабче  „Сонг Биен” за 4-часов круиз в залива. Халонг е едно от най-забележителните природни чудеса в света, което наподобява географско произведение на изкуството с хиляди варовикови островчета, извисяващи се живописно от чистите изумрудени води. Тази силно концентрирана на карстови острови зона, световно известна със забележителния си пейзаж от пещери и пещерички, е под закрилата на ЮНЕСКО. По време на разходката ще се насладите на спокойствието и красотата на изумителните гледки от борда на традиционното туристическо корабче. Плъзгайки се по кристално чистите води на залива, ще се потопите в едно от най-великолепните природни чудеса на Далечния Изток. Ще видите миниатюрните островчета, осеяни със скални сводове, отвесни скали, безчет белопясъчни плажове и закътани заливчета. Подобно на скулптури на анимационни герои, тези варовикови острови имат чудати имена: Ароматна пръчица, Каменно куче и Биещите се пилета (символ на Халонг). Спирка за разглеждане на най-красивата пещера – Тиен Кунг. Обяд с морска храна. Връщане в Ханой. Нощувка в Ханой.

5 ДЕН Закуска. Трансфер до летището. В 07.55 ч. – вътрешен полет Ханой – Дананг с “Jetstar”. В 09.10 ч. – пристигане в Дананг, четвъртият по големина град във Виетнам, разположен в тропическата зона и радващ се на приятен климат през цялата година. Следва посещение на изключително интересния музей „Чам”, където могат да бъдат видени едни от най-фините скулптури, издялани от камък. Продължаваме към гр. Хой Ан, където Ви предстои пешеходна обиколка на централната част на  града, известен като архитектурен и културен център, чаровно градче, разположено на двата бряга на р. Ту Бон: Китайският храм, Японският покрит мост, множество сгради с уникален архитектурен стил с китайско, японско или виетнамско влияние. Продължаваме към гр. Хюе. По пътя се минава през прохода Хай Ван, където ще може да се насладите на чудната гледка към Мраморните планини. Пътят минава покрай “Китайския плаж” с километри чудесна плажна ивица. Вечеря и нощувка в Хюе.

6 ДЕН Закуска. Сутринта – разходка с корабче по река Хуонг Гианг и посещение на пагодата „Тиен Му” и гробницата на император Мин Манг, комплекс с впечатляваща архитектура, богато декорирана със статуи. Тя е най-красивата гробница в гр. Хюе. Следва обиколка на гр. Хюе, столица на Виетнам за повече от 140 години, подслонил древни храмове и множество императорски сгради. Ще имате възможност да посетите:

- Стария императорски град, построен в началото на 19-ти век по модел на Забранения град в Пекин. Предстои Ви да се насладите на множеството дворци, храмове, кули, библиотека и музей;

- Двореца на император Ту Дук, известен като най-дълго управлявалия в разкош Император на Виетнам. Ще посетите и гробницата на императора, построена през

1864 – 1867 г. Вечеря в Хюе. Трансфер до летището. В 21.20 ч. – вътрешен полет Хюе – Сайгон (Хо Ши Мин) с “Vietjet”. Пристигане в Сайгон в 22.40 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка в Сайгон.

7 ДЕН Закуска. Следва обиколка на Сайгон (Хо Ши Мин)най-големият град във Виетнам, с 300-та годишна история, изпълнена с традиции и култура. Ще имате възможност да посетите катедралата „Нотр Дам”, построена през 1877-83 г. в сърцето на гр. Сайгон; сградата на Централната поща и кметството в типичен френски стил; пагодата „Вин Нием” и Двореца на обединението. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града, където френското влияние в архитектурата се чувства навсякъде. По желание – посещение на тунелите Ку чи. (Тунелите Ку чи представляват огромна мрежа от свързани подземни тунели, разположени в квартала „Ку чи” на Хо Ши Мин и са част от много по-голяма мрежа тунели, прокарана под по-голяма част от страната. Тунелите Ку чи са били център на няколко военни кампании по време на Виетнамската война.) Вечеря и нощувка в Сайгон.

 

8 ДЕН Закуска. Екскурзия до делтата на река Меконг. Този ден ще имате възможност да видите плаващия пазар „Кай Би”, често оживен около 06.00 часа сутринта, така че тръгването от Сайгон тази сутрин ще бъде рано сутринта. С автобус ще пътувате до Вин Лонг – провинция Тиен Гианг, разположена на Делтата на река Меконг в Южен Виетнам. След пристигане – разходка с лодка из местните фабрики – за оризови и царевични закуски, оризора хартия и кокосови сладки. Ще имате и възможност да опитате тези продукти, поднесени с горещ зелен чай. Разходката с лодка продължава към остров Донг Хоа Хиеп, за да разгледате красивата и успокояваща природа, заедно с традиционния живот по Делтата на река Меконг. След обяд ще се разходите по тесните канали. Преди да се върнете в Сайгон (ако времето позволи), ще посетите храма „Кай Дай”. Вечеря и нощувка в Сайгон.

9 ДЕН Закуска. Трансфер до летището и в 08.40 ч. – полет Сайгон – Пном Пен с “Vietnam Airlines”. Пристигане в Пном Пен в 09.25 ч. След пристигане следва обиколка на Пном Пен с посещение на: Кралския дворец и Националния паметник на славата. Вечеря и нощувка в Пном Пен.

 

10 ДЕН След закуска – с експресен кораб ще пътуваме до Сием Реп. Този ден Ви предстоят незабравими мигове, посещавайки невероятните храмове на Анкор Ват: петте кули, които вероятно са били построени като гробница на император Сър­­вар­мен, управлявал от 1112 г. до 1152 г. и др. Денят ще завърши с наблюдение залеза на слънцето от върха на планината Пном Бакхенг. Вечеря и нощувка в Сием Реп.

 

11 ДЕН Този ден в 05.30 ч. ще посрещнете изгрева на слънцето в Анкор. Връщане в хотела. Закуска. Следва обиколка на столицата Анкор Том с разглеждане на Байон, Томанон, Чао Сей Тевода, Бафуан, храма “Та Prоhm”. След това се посещава храма Ролус и Фимеанакас. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря и нощувка в Сием Реп.

 

12 ДЕН Закуска. Трансфер до летището и в 11.45 ч. – полет Сием Реп – Банкок. Пристигане в Банкок в 12.45 ч. В 15.00 ч. - полет Банкок - Пукет с “Air Asia”. Пристигане в Пукет в 16.20 ч. Настаняване в хотел и нощувка в Пукет.

13  ДЕН  Закуска. Свободен ден с възможност за плаж или по желание

1. полудневна обиколка на Пукет с плажовете

 или

2. еднодневна екскурзия до Фифи айлънд и други о-ви (с включен обяд). Имате възможност за гмуркане, плаж и разходка с лодка. По време на обиколката ще минете покрай „Плажа на маймуните”, където е сниман филмът „Плажът” и покрай залива Мая, Пещерата на викингите и др.

Връщане в хотела в Пукет и нощувка.

 

14 ДЕН Закуска. Свободен ден с възможност за плаж или по желание – едночасова разходка със слонове в джунглата или полудневно сафари-тур със слонове и кану в джунглата.

Сафари-тур със слонове и кану в джунглата включва: 30-минутна разходка със слонове, кану, шоу със слонове, шоу на маймуни, фермерско шоу, езда на волове, тайландски бокс.

Вечерта, по желание – посещение на най-известното шоу в Пукет – „Фантазия шоу”.  Нощувка в Пукет.

15 ДЕН Закуска. Свободен ден с възможност за плаж или по желание – еднодневна екскурзия до „Острова на Джеймс Бонд”. За екскурзията се тръгва от хотела в 07.30 ч. към кея Ао Пор. В 09.30 ч. ще тръгнете от кея, следва круиз в залива Панг-нга (по време на круиза се предоставят кафе, чай, безалкохолни напитки и сезонни плодове). Около 10.20 ч. се пристига в залива Панг-нгаразглеждане на пещерата на прилепите за около 30 мин. с кану. В 11.10 ч. пристигаме на остров Кох Хонг – следва половинчасова разходка с кану. На острова има малки и големи планини, които ще Ви създадат чувство, сякаш се намирате в голяма зала с две врати и това ще Ви накара да почувствате необхватната сила на природата. Връщане на круизния кораб в 12.10 ч. Обяд с тайландска кухня на борда, докато корабът бавно обикаля около Као Пинг („Островът на Джеймс Бонд”). От 12.40 ч. – посещение на Као Пинг, известен като „Острова на Джеймс Бонд”. Спирка за снимки и разходка за около 30 мин. В 13.40 ч. се продължава към острова Лава, където ще се насладите на плаж, можете да поплувате или да карате каяк за около 1 час. В 14.40 ч. се тръгва от острова Лава и се връщате на кея на залива Ао Пор в 16.30 ч. Трансфер до хотела. Нощувка в Пукет.

16 ДЕН Закуска. Свободен ден с възможност за плаж или по желание – полудневна обиколка на Пукет с плажовете. Нощувка в Пукет.

 

17 ДЕН В 05.45 ч. трансфер до летището и в 07.50 ч. - полет Пукет – Банкок. Кацане в Банкок в 09.10 ч. Излитане от Банкок в 11.35 ч. Кацане в Янгон в 12.20 ч.  Следва обиколка на Янгон: посещават се Пагодата Суле, красива осмоъгълна златна ступа от преди повече от 2000 години; пагодата Чауктатгий, където се намира огромна статуя на Полегналия Буда. Следва разглеждане на центъра на Янгон. Обиколката завъшва с посещение на Пагодата Шведагон – най-известната ступа в света на възраст над 2500 години, облицована с 11 тона чисто злато и 4 350 диаманта от 1800 карата. На залез слънце Шведагон Пагода предлага на посетителите впечатляващ спектакъл от светлини и сенки. Вечеря и нощувка в Янгон.

18 ДЕН Закуска. Трансфер до летището. В 06.05 ч. - полет Янгон - Баган. Пристигане в Баган в 07.25 ч. С пристигането в Баган ще бъдете отведени до пагодата Швезигон – прототип на по-късната мианмарска ступа. След това пътуването продължава до храма Wetkyi-in Gubyaukkyi, известен с фините стенописи. След обяд туристическата обиколка продължава с посещение на селището Мианкабар, където ще се запознаете с местния бит и обичаи и също така ще имате възможност да се насладите на известните лакирани изделия. Също така можете да бъдете обучени в традиционната мианмарска направа на лакирани изделия. Следва храмът Мануха с гигантските изображения на Буда, Nanpaya, храм в раннен стил, с най-добрите каменни фрески. Въпреки, че има инсталирани лампички, ще бъде по-безопасно да носите собствено фенерче, което да може да изключвате от време на време. Вечерта ще посетите храма Анандаархитектурен шедьовър, наподобяващ гръцки кръст. Вечеря в ресторант „Нанда” с куклено представление. Нощувка в Баган.

19 ДЕН Закуска. Трансфер до летището. В 07.40 ч. - полет Баган -  Мандалай. Пристигане в Мандалай в 08.10 ч. Посещение на известната пагода Mахамуни, едно от най-светите изображения на Буда в Мандалай. Следва кратко посещение на работилнички за производство на мрамор, бронз и златно фолио. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря и нощувка в Мандалей.

 

20 ДЕН Закуска.  Продължаваме с туристическата обиколка на Мандалай, която започва с Мандалайския дворец, Манастира Швенандау, забележителен, със своите дърворезби, пагодата Kутодау, известна като “Най-голямата книга в света”, заради каменните будитски ръкописи. Обиколката продължава към мандалайския хълм – най-добрият пункт за панорамна гледка на града. Свободно време. Вечеря и нощувка в Мандалай.

 

21 ДЕН Закуска. Трансфер до летището. В 08.25 ч. – полет Мандалай – Хехо с “Air Bagan”. Пристигане в Хехо в 08.55 ч. Този ден Ви се предлага разходка с корабче по езерото Инле, известно с красотите си. Ще минете покрай наколни жилища. Ще се насладите на плаващите градини, Пагодата "Paungdaw Oo" и др. Вечеря и нощувка в Инле.

 

22 ДЕН След закуска - отплаване за Индеин към скритото съкровище на племето Пао. Разглеждане на пагодата Индеин и местните работилници. След обяд - връщане в Инле и посещение на манастира Nga Phe Kyaung. Вечеря и нощувка в Инле.

23 ДЕН - 15.12.2016   Закуска. Трансфер до летището за полет в 09:25 ч.  с “Air Bagan” до Янгон. Пристигане в 10:35 ч. в Янгон. Свободно време. Вечеря и нощувка в Янгон.

24 ДЕН В 07:55 ч. - полет Янгон – Доха с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 23.20 ч. Трансфер до хотел в Доха. Свободно време за разглеждане на града. Нощувка в Доха.

25 ДЕН Трансфер до летището. В 07:55 ч. - полет Доха - София. Пристигане на летище София в 12:00 ч.

ПОЯСНЕНИЯ:

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • самолетни билети за международните полети: София  – Ханой и Янгон – София с Qatar Airways”.
 • самолетни билети за вътрешните полети: Ханой- Дананг и Хюe- Сайгон;
 • самолетни билети за полетите: Сайгон– Пном Пен; Сием Реп– Банкок;  Банкок- Пукет, Пукет – Янкон, Янгон – Баган, Баган – Мандалай, Мандалай–Хеко; Хеко – Янгон;
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 939 лв/ 480 евро (към 26.04.2016 г.) - подлежат на потвърждение;
 • всички трансфери летище – хотел – летище;
 • 23 нощувки със закуски в хотели 3* и 4*;
 • 14  вечери в местни ресторанти;
 • 1 вечеря в ресторант „Нанда” с куклено представление (18-ти ден);
 • екскурзия с автобус до залива Халонг (4-ти ден);
 • корабен круиз в залива Халонг (с включен обяд в местен ресторант на един от островите) - 4-ти ден;
 • разходка с корабче по р.Хуонг Гианг в гр.Хюе (6-ти ден);
 • екскурзия с автобус до делтата на р.Меконг (8-ми ден);
 • разходка с лодка в делтата на р. Меконг (8-ми ден);
 • пътуване с експресно корабче от Пном Пен до Сием Реп (10-ти ден);
 • разходка с корабче по езерото Инле (21-ви ден);
 • наземен транспорт с туристически автобус с климатик;
 • обиколките на градовете и екскурзиите, включени в програмата с местен екскурзовод и превод на български език (групата има водач от ТА, който превежда на местния екскурзовод);
 • входни такси за всички посещавани обекти, посочени в програмата;
 • възможност за посещение на представителни магазини за коприна и минерали;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­144 лв.   

 

2. В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:

 • изходна такса при напускане на Мианмар - 15 щ.долара (плаща се на място ма летището);
  • посещение на „Куклено шоу във вода” - 12 щ.долара (3-ти ден);
  • посещение на тунелите Ку чи22 щ. долара (за група от минимум 10 човека, при по-малка група се налага доплащане) - 6-ти ден;
  • посещение на „Калипсо шоу”(кабаретна програма) - с вечеря - 45 евро
 • такса за вътрешните полети - 2 000 кияти (около 2 щ.долара в местна валута) за всеки полет;
 • виза за Виетнам – 80 щ.долара;
 • виза за Камбоджа – 30 щ.долара (издава се на място на летището) - плаща се на място;
 • виза за Мианмар – 50 щ.долара;
 • виза за Тайланд – 150 евро (многократна);             
 • такса за обработка и подаване на документите за визи – 70 лв;
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 48 лв (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. - 96 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 • всички допълнителни мероприятия (плащат се в офиса на ТА):

                                                          (2-ри ден)                                                                         - без вечеря30 евро                    

 • едночасова разходка със слонове в джунглата – 35 евро (14-ти ден)

                          или

 • полудневно сафари-тур със слонове и кану в джунглата – 50 евро (14-ти ден) 
 • посещение на „Фантазия шоу” в Пукет - 50 евро (без вечеря)

                                   (14-ти ден)                                                      - 60 евро (с вечеря на блок маса)

 • еднодневна екскурзия до „Острова на Джеймс Бонд” (с включен обяд)

                                    60 евро (15-ти ден)

 • полудневна обиколка на Пукет с плажовете – 20 евро (13-ти ден)

                          или

 • еднодневна екскурзия до Фифи айлънд и други о-ви (с включен обяд) 60 евро

   (13-ти ден);

       *Забележки:

          1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на

              групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори,

              както и за последните два дни по същата.

            2. За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям  

                багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за 

                голям багаж  и 10 кг. за ръчен багаж.

            3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.03.2016 г.

            4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се

                 плащат в офиса на ТА.

               5. Категоризацията на хотелите във Виетнам, Камбоджа и Мианмар не съответства             

                      на критериите за категоризация на хотелите в Европа.

3. Цената 7 325 лв е за турист в двойна стая. За единична стая се  налага доплащане.

4.  Туристическата агенция си запазва правото при промяна на летищните такси от 

     страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на

     екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от

     клиента. 

 

ЦЕНАТА 7 325 лв  Е ВАЛИДНА ЗА ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА

ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ от 590 лв

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

-        Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;

-        2 снимки (паспортен формат - актуални) за виза за Виетнам - да се носят на летището на влизане във Виетнам;

-        2 снимки (паспортен формат - актуални) за виза за Камбоджа -  да се носят на летището на влизане в Камбоджа;

-        1 снимка (паспортен формат - актуална) - за виза за Тайланд

-        1 снимка - за виза за Мианмар (дигитална, до 2 мегабайта, паспортен формат - 38 мм/46 мм, снимката да е на бял фон, лицето да заема 70%-80 %; снимката да е в анфас; ако се носят очила - да няма отблясъци и да се виждат очите; снимката да е от последните 6 месеца);

-        За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.

 

ЗА ИЗДАВАНЕ НА ТАЙЛАНДСКА ВИЗА  ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА НА ТА, КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ВИЗА

 

 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 2000 лв

 

Информация за хотелите (или подобни):

ХанойHotel Lucky 3, 3*     http://luckyhotel.com.vn/Default.aspx

ХюеHotel Century Riverside, 4* http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g293926-d299590-Reviews-Century_Riverside_Hue_Hotel-Hue_Thua_Thien_Hue_Province.html

СайгонRuby River Hotel, 3* http://www.rubyriverhotel.com.vn/

Пном ПенAsia Tune Hotel, 3* http://www.asiatunehotel.com/

Сием РепAngkor Century Resort and SPA, 4* http://www.angkorcentury.com/

Пукет Hotel Amari Phuket, 4*, http://www.amari.com/phuket/ - при доплащане

175 евро на човек

Янгон Hotel Yankin, 3* http://www.hotelyankin.com/  

Sule Shangri-La Hotel, 5* http://www.shangri-la.com/yangon/suleshangrila/ - при доплащане от 65 щ. долара на човек за една нощувка

Баган – Kumudara Hotel, 3* http://www.kumudara-bagan.com/  

Hotel Myanmar Treasure Resort, 4* http://www.myanmartreasureresorts.com/ - при доплащане от 40 щ. долара на човек

Мандалай Smart Hotel, 3* http://www.smarthotelmandalay.com/

Инле Hotel  81 , 3*    http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g303662-d6939600-Reviews-81_Hotel-Nyaungshwe_Shan_State.html